БОЛКА
Заспива земята, просторът заспива
и всичко се готви да спи.
Какво си ми дала? Какво си ми взела?
Та в мен толкоз много боли.
Какво бях сгрешил? Какво бе сгрешила?
Нима си простихме дори?
Какво ти отнех, какво ми отнесе?
Та в мен толкоз много боли.
Какво съм забравил? Какво си забравила?
В очите напират сълзи.
На тръгване все някой нещо забравя,
а в мен толкоз много боли!
Защо се завърна? Нали си отиде?
Без теб аз живях толкоз дни.
Аз всичко ти дадох, ти всичко ми взе!
Какво в тебе толкоз боли?
© Иван Иванов Всички права запазени