Жестока, непреклонна, безпощадно мачкаща,
огромна и злокобна, постоянно чакаща,
моментът тъй удобен, от нея тъй желан,
готова да удари със силата на боздуган.
Моментът днес настъпи, щастлива днес е тя,
ще може да пречупи човешката снага.
Ще може с гняв и сила, дори без капка пот,
в ръцете си да смачка човешкия живот.
Борбата е безмилостна, човекът днес се бори,
опитва се със сила, не иска да се моли.
Опитва се отчаяно той болката да спре,
не иска да се моли, дори и да умре.
Болката надвива, успява да го смачка,
с огромна мощна сила тя прави свойта крачка.
Човека тя пречупва, изтръгва му сърцето,
премахва го завинаги, изтрива му лицето.
Епична битка днес проведе се и нека
да помнят всички как се бореше човека.
На болката всесилна отказа да се моли,
успя да съхрани желязната си воля.
Мартин Младенов
© Мартин Младенов Всички права запазени