В памет на една поетеса
Отиде си за мен непозната -
едно нежно и силно сърце.
Но остана от тебе следата -
стихове,
скръб
и поело по твоите стъпки
талантливо дете...
Уважаеми читатели, прочетох както стиховете в памет на В., така и нейните и на нейната дъщеря.
Искам на първо място да Ви помоля да не пишете оценки на горните редове.
На второ място искам да помоля създателите на сайта да си помислят за отделно пространство, където нейните творби да бъдат запазени, като на първо място поставят предсмъртното й стихотворение, редом с това на дъщеря й. Така ще поставят началото на една традиция за почит към хора с такъв характер и подобно светоусещане. Вие знаете, че те не се срещат често.
На трето място предлагам чрез създателите на сайта или свързвайки се чрез личните си е-майли (за да не затрупваме този сървър, да се събере една сума за издаването на нейните творби и официалното представяне пред широкия свят на тази личност - за мен това е едно достойно преклонение пред нейното мъжество. Аз съм имал много клиенти сред софийските печатници и сумата не е голяма.
Вижте, ние сме една група хора, едно общество от съмишленици и мисля, че по този начин реално ще покажем своето уважение към една от нас. Защото думите, което напишем в сайта, са птици в пространството. А колко поети познавате, написали предсмъртни стихотворения с подобно въздействие? Аз познавам само Вапцаров!
Нека направим така, че светът да узнае за тази силна жена! Друго да направим не сме в състояние! Прав ли съм?
© Вили Тодоров Всички права запазени