25.10.2019 г., 22:07 ч.

Болка 

  Поезия » Любовна
850 2 4

 

Болка

 

Не ме боли. Аз свикнах да съм сам.

Не ме боли дори и тишината.

Сега къде си ти? С кого не знам?

Така ми липсваш в стаята позната!

 

Дочувам стъпки. Може би си ти?

За миг отвън се спряха пред вратата.

След тях остана само да ехти

една целувка нейде в тъмнината.

 

Със болката се свиква. Ала тя

е жива и в сърцето, и в душата!

Не спира да боли! Едва, едва

пронизва те без жал със пипалата!

 

И винаги ще бъде с мен, уви!

Във нощите, във дните ми до края!

За тебе винаги ще ме боли!

Дори и да не искам да призная!

 

Аз свикнах в нощите да бъда сам.

Да чакам изгрева и светлината

без теб! Да ме боли, че ти си там,

а аз съм тук, със мрака и луната!

 

Не ме боли! Но знаеш, че лъжа е!

Със болката се свиква, разбери!

Но тя не спира да боли до края!

За това е болка. Да боли!

 

25.10.2019 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Болката става част от ежедневието, но с нея не се привиква - винаги тежи, винаги обърква ритъма на сърцето, винаги помрачава душата и желанието за полет!
  • Болката ни напомня, че сме живи. Хареса ми!
  • Болката е за да боли, но на света има и други чувства. Не трябва да ѝ се отдаваме изцяло. Силен стих!
  • Болката е за да боли, а пък щастието - за да сме щастливи.
    Поздрави. Хубаво е.
Предложения
: ??:??