23.01.2021 г., 16:43 ч.

Болка 

  Поезия » Любовна, Строги форми
332 0 5

Сърцето ми разбиваш вече, мила.

Напуква се, започва да боли.

Какво да правя с него, няма сила.

Страданието ще го повали.

 

Така ли го желаеш, днес да страда?

Да бъде на парчета, натрошено?

Това ли заслужава, да е в ада?

Не е ли то към тебе откровено?

 

Опитвам се да го запазя цяло,

но как тежи от мъка всеки къс...

И в миг само, в стиха ти жар познало,

споява се обичайки те със:

 

" ... И пламено обвих те с две ръце.

По теб преминах сякаш бях перце... " . *

 

 

* Contessa ( Светла Асенова )

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??