11.08.2011 г., 15:51 ч.

Болка и срам 

  Поезия » Друга
879 0 4

БОЛКА И СРАМ

Стаена на клона зелен-
сама, мълчалива, мъничка,
бе кацнала точно пред мен
една пъстропереста птичка.

Ветрецът я галеше леко,
тя клатеше смешно глава,
крилцата й пухкави, меки
помръдваха се едва.

Но свисък прониза ушите ми
и както стоеше на клона,
тя тупна току пред очите ми
и мъртва крачката  изпъна.

Невинната мъничка птичка,
украса на клона - рисунка.
От човчицата й мъничка
проточи се тъничка слюнка.

Задави ме гняв и обида.
Злосторникът кой бе, не знам.
Дори не опитах да видя,
прониза ме болка и срам.

2О1Ог.

© Юлияна Донева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??