23.02.2019 г., 16:28 ч.

Болна Муза 

  Поезия » Хумористична
924 1 3

Мойта Муза се запече!

Болна охна. Легна. Сви се...

Тя на глас тогава рече,

сам оправяй се, човече!

 

Не така, бе Музо! Ето!

Що, ще правя? Разсъни се!

А романа? А есето?!

Чака разказ в чекмеджето!

 

Чай вълшебен, ще ти сторя!

Здрава, ще си! Отпусни се!

Тръгвам бързо без да споря,

плика с билки да отворя!

 

Сто глагола, ще изсипя,

прилагателни, "съюзи".

Всички букви, ще надипля...

С "точки", знаци, ще попипря!

 

В миг до мен, ще се изправиш,

като всички здрави музи.

Запекът, ще го забравиш!

Сто куплета, ще направиш!

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??