Мойта Муза се запече!
Болна охна. Легна. Сви се...
Тя на глас тогава рече,
сам оправяй се, човече!
Не така, бе Музо! Ето!
Що, ще правя? Разсъни се!
А романа? А есето?!
Чака разказ в чекмеджето!
Чай вълшебен, ще ти сторя!
Здрава, ще си! Отпусни се!
Тръгвам бързо без да споря,
плика с билки да отворя!
Сто глагола, ще изсипя,
прилагателни, "съюзи".
Всички букви, ще надипля...
С "точки", знаци, ще попипря!
В миг до мен, ще се изправиш,
като всички здрави музи.
Запекът, ще го забравиш!
Сто куплета, ще направиш!
© Хари Спасов All rights reserved.