29.03.2011 г., 11:11 ч.

Болните кокиченца 

  Поезия » За деца
589 0 7

Пролет весела с капчука чука:

- Ставайте, дечица, аз съм тука!

Кой очички още свива,

през главичка с юрганче се завива?

 

Бързо скачайте, че вече Минка

грижи се за цветната градинка!

Ето Слънчо палаво снега стопява,

как кокиченцата да спасява?

 

Вече става им горещо,

с тях ще стане много лошо нещо.

Минка ги покрива с чадър:

- Слънчо, моля те, бъди добър!

 

Ти не гледай, моля те, насам,

минзухарът твой приятел е голям!

Теменужката те чака в трънака,

във гората е замръзнал кукуряка.

 

Жал ми е за вас, кокиченца,

хей, помагайте, момченца и момиченца!

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??