19.02.2020 г., 10:37 ч.

Болящи душѝ 

  Поезия » Любовна, Философска
852 2 3

 

Недей ми казва колко те боли.

Аз зная, че е адски. Безутешно.

И най болят красивите душѝ.

Болят от влюбени, съдбовни грешки.

Прекрасно зная, че е много късно.

Разминахме се като две звезди,

чиито блясък от небето се откъсна,

и пожела ни някой в сбъднати мечти... 

Кои са тия дето смеят да ни искат? 

"Тежко и горко" ако някому се случим! 

Не знаят колко обич си измислихме, 

на безлюбовие преди да се научим... 

Аз можех да съм ти реален всъщност. 

Ти можеше да си ми сбъднат блян. 

Безкрай да бъдем. Светеща окръжност. 

Уви. Ще продължа ужасно сам... 

Сега боли ли те? Аз знам, че още. 

Обсебваща е болката в душата. 

Безбройни, като пясък са ми нощите, 

на дните знам им броя на земята... 

 

Стихопат. 

Danny Diester

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??