18.08.2023 г., 9:42 ч.

Борба 

  Поезия » Свободен стих
91 0 0

 

              Б О Р Б А

 

Нестандартна мисъл,

възбудено Съзнание,

трудно разбираем смисъл,

порив към познание...

Духът се възвисява

и момент такъв настава...,

в главата нещо тресва...,

Истината ярко блесва...,

но към тази ярка светлина

води много дълъг,труден път

и вяра,че не могат,да те спрат,

да отхвърлиш Черната Тъма-

Зинала,Огромна Бездна,

във Която длъжен си да влезнеш.

 

Колко пъти вземат те за луд,

тешейки се над твоите мъки,

присмиват се на твоя труд,

от кожата изкарват те навънка...

Търпиш и твърдо вярваш,

че ще победиш накрая.

Всичко,всичко си заложил

и колко пъти О Великия Боже,

Съмнението грабва те в прегръдка

и ти нашепва с леден глас:

"Душата ти ще взема Аз!",

но Надеждата от вътре пърха

и ти от Нея вдъхновен,

бориш се за утрешния ден.

 

Трудът накрая може да признаят,

но реално няма да го оценят,

малцина са,които знаят,

как трудно Истините се берат.

Ти не можеш,да се спреш,

бориш се докрай,да разбереш,

увлечен в дяволска магия,

къде се Истината крие,

на хората с Любов да я дариш,

като Маяк по пътя да им свети,

ако трябва ще изтръгнеш и Сърцето,

в Лъчите Му света да приютиш...

Съдбата на нашата хубава Земя

в Ръцете е Човешки и в Ума.

 

14.06.1989г.п.Усогорск

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??