1.12.2007 г., 9:01 ч.

Борба е... 

  Поезия
717 0 22
***
Кое в съня ти е така примамно?
Дали не е покоя на сълзите?!?
Да плачеш, щом боли, не е тъй срамно...
Виж колко плач се лее от реките!

Кърши измамата! Не си тъй слаба...
щом си пробила улей през тълпите...
И пеперудата за полета си страда...
но във пашкули не летят душите!

Затворени очи не виждат сала!
Не казвай, че за слепота копнееш!
Без време този сън си пожелала...
Срежи конците... да изтлееш!

Приемай болката, че тя е съзидател...
Чуй как сърцето тръпне, че е живо!
И не самотността е зъл предател!
И не смъртта-натравящото жило!

Безпътно е... когато си без вяра...
А ти си храм на вяра спяща...
Не падай в дрямка... пред олтара!
За свят отвъд... с борба се плаща!

© Арлина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??