26.05.2021 г., 18:47 ч.

Ботев 7 

  Поезия » Гражданска
207 0 0

За България би се той,

превърна се в икона и герой

и със своята смела чета

разруши тиранията проклета.

 

Този гениален борец за правда

надеждите на народа оправда,

без страх хвърли се в борбата,

за да я има днес свободата!

 

В Балкана той падна,

избави раята страдна,

българският лъв се събуди,

загинаха "главите луди".

 

Чу се гръм в Европа,

стресна я на априлци топа,

всеки честен глас надигна,

спасение България постигна!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??