За България би се той,
превърна се в икона и герой
и със своята смела чета
разруши тиранията проклета.
Този гениален борец за правда
надеждите на народа оправда,
без страх хвърли се в борбата,
за да я има днес свободата!
В Балкана той падна,
избави раята страдна,
българският лъв се събуди,
загинаха "главите луди".
Чу се гръм в Европа,
стресна я на априлци топа,
всеки честен глас надигна,
спасение България постигна!
© Георги All rights reserved.