22.04.2015 г., 16:39 ч.

Братската война 

  Поезия » Философска
477 0 1

Историята приключва тук,
идва тя, намира края.
но няма да тъгува зная.
 

Напротив, радва се,
началото намира също,
децата тя си връща.

 

 

Всеки Край начало е и всяко Начало

намира своя Край.

Началото е предпочитано пред Края,

по-хубави емоции създава.

Затова доволно е и по-щастливо.

 

А Краят му завижда, нервен е,

ядосан, че на него не се радват.

Не крие завистта си и показва ни,

приключва връзка, кариера, сватба,

не с блага приказка, а с брадва.

 

Краят е насилие, измъчва ни,

и ние си обичаме Началото.

Борбата между тях е непрекъсната,

жестока, непрестанна, дива,

и все е по-нагоре по стъпалото.

 

С всеки следващ път по-неочаквани,

по-силни, Началото ни щастие поднася,

а Краят щом реши да се развихри,

или любим човек ще ти отнеме,

или мечта ще ти се сгромоляса.

 

Докато двамата се срещнат,

сблъсък в финална битка многолика,

и не разберат, че винаги са били

вечни части от едно и също,

две братчета рожби на майка велика.

 

© Серафим Аянски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??