25.05.2024 г., 11:22 ч.

Братски дуел 

  Поезия
124 0 4

 

Малкият ми син ме пита

-Кажи ми как да стана крал

и батко да е част от мойта свита

макар, че повече от мене е живял.

 

На шах честа си  ще заложа

-напрежението братко, как ще понесеш?

Да спечеля помогни ми, Боже!

но е брат ми умен и ме прави леш.

 

Брат ми на училище отива

тежи му раницата цял гранит

и на мене, мамо, ми е много криво

кралят пак на морски шах е бит.

© Вероника Иванова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??