28.06.2016 г., 21:18 ч.

Братята от Нинджаго 

  Поезия » За деца
590 0 2

                                               Братята от Нинджаго

 

В град Нинджаго живеят двама братя добри,

тренираха заедно,не бяха сами.

Те казваха се Ву и Гармадон,

тренираха да овладеят бойното изкуство,

всеки ден,всеки сезон.

Но веднъж Гармадон го ухапа Голяма змия,

а отровата и постепенно го завладя.

Израснаха заедно,пораснаха силни,

мъже сериозни,мъже стабилни.

Ву бе добър,а Гармадон стана лош.

Обичаха и двамата една жена,

Мисако се наричаше тя.

Бореха се за нея,а тя Гармадон избра.

И така годините си минаваха,

те станаха учители,сенсей бойци!

Ву бе добър и учеше децата на бойно изкуство,

да се борят,защитавт и никога да не се предават.

И ето ги нинджите,Кол,Джей,Кай,Зейн,Лойд и Ния,

всички заедно те бореха се с Гармадон злия.

Заедно един до друг те се сплотяват,

скелети,каменни воини,духове и пирати побеждават.

Сенсей Ву мъдро ги ръководи сега,

до тях е и помага им всякога като техен баща!

Бореха се .А накрая станаха приятели,

с всички змийски племена,истината победи!

Гармадон бе лош,но се промени изведнъж 

своят син обича,като истински мъж!

Двамата братя отново заедно са сега,

не ще се разделят отново никога!

Техният град Нинджаго бранят с нинджите добри

борят се с лошите,всички заедно те се подкрепят .

Едно цяло са и никога не ще останат Сами!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря.
  • В този текст за деца се откроява магията на изтока. Там, в задружното семейство на войните, дори лошите стават добри. А в нашата многострадална страна, даже добрите стават лоши. За мен бе много полезна тази парадоксална и ненатрапваща се съпоставка.
    Поздрави!
Предложения
: ??:??