26.08.2008 г., 10:51 ч.

Брегове 

  Поезия » Любовна
690 0 7
знаеш ли....
уморих се да бродя...
и търся...
бреговете ми
стръмно надвиснали над реката
започнаха да се ронят
изчерпаха силите си
да стоят непоклатимо

течението носи ги
някъде...
някъде там...
към морето

то е приютът им ... все още
и преди
и сега

дори да останеш
при тях
моите брегове
те вече бързат към морския залез

бленуват да го докоснат отново

но след него не следва
смъртта на звездата
следва
изгрев светъл
и
прераждане
ново...

-----------------------------
22 юли 2008
Евгения Маринчева

© Евгения Маринчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??