12.10.2024 г., 6:25 ч.

Брекзитът на Тереза (спомен за една политическа кариера) 

  Поезия
72 0 0

С този Брекзит,

в залез навлезе

рейтингът на Тереза.

Дори в парламента

гасне ѝ темперамента:

ту в скороговорка говори,

ту немей;

да се засмее даже

не смее Мей,

камо ли правотата си да докаже.

Че такава каша забърка,

Европа цяла побърка;

забуксува и в Брюксел.

Само тя си знае, горката,

(с вид уж нехаещ)

колко ѝ струва

Брекзит-ината;

на победоноска да се преструва,

докато от обсада

я тъй върло нападат

и без жалост линчуват-

с примка на гърлото.

Докато на Британия

интересите висши

с имперско високомерие

в настървение брани,

депутати наскочили

отвред замерват я

с псувни и закани-

сякаш клокочат

около нея

врящи вулкани.

И вече в речите си-

все по-витиевати,

пелтечи, оплита се

като в кълчища пате.

Заради таз Евросделка-квази,

насмалко да се самонамрази.

На себе си чудом се чуди,-

аджеба, къде сбърка?

Нощем еврокошмари я будят,

въртят я от кълка на кълка.

Тя, самата, вече

едва си понася сурата;

бежешком гърбом профучава

покрай огледалата.

 

... Ала колкото и да прозвучи

банално за финал,-

дори на този прословут Брекзит

банкрутът не срути

на Тереза Мей

                                      темерута.

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??