2.10.2019 г., 12:30 ч.

Бременна жена 

  Поезия » Друга
600 2 4

                Бременна жена

 

Бременна жена насреща ми върви,

усмихвам ѝ се, усмихва ми се тя с очи.

- Бъдете здрави и живи - пожелавам сега. 

Погалва тя корема си, благодари ми веднагá!

 

- Колко ли безсънни нощи чакат ви сега,

дали имаш до теб силен мъж, опора една.

Това дете има нужда от майка, но и от баща!

Дано е така, моля се, ах, дано е наистина така!

 

За жалост в тези трудни, жестоки времена,

майката понякога отглежда детето си сама.

Бащата в чужбина или без него тя пожела,

на детето му трябва за пример неговия баща!

 

Трябва му много бащината подкрепа още от сега,

да го усеща, да му помага да обича неговата майка!

Отдалечава се красивата бременна жена, усмихната!

- Бог да ви пази! Амин! Да е с вас и бди над вас всякога!

 

- Благодаря ви, добри човече, от сърце и от душа!

- Бъдете здрав вие и вашите деца, отвърна ми тя.

Усмихнах се, усмивката грейна на моето лице сега,

заваляха спомени за раждането на мойте мили деца!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??