4.08.2009 г., 0:42 ч.

Брези 

  Поезия » Пейзажна
1104 0 10

Насред гората

в далечината

виждам две брези,

една до друга -

прегърнати почти.

 

Вятър вее им листята

и гальовно им шепти,

за тайните и чудесата

на тези две сестри.

 

Те го слушат онемели,

поклащайки стебла,

заиграва им душата

в зелените поля!

 

Слънцето им се усмихва,

гали ги с лъчи,

аз ги гледам отдалече

с тъжни две очи...

 

Хей, брезички,

две сестрички,

радвам се за Вас -

ще Ви пея отдалече

с много тъжен глас...

 

 

 

© Маргарита Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??