Дните са сиви врабци,
хищни ядачи на време,
с плячката - стръвни ловци,
бързи ездачи на стреме;
мен са ми шарен гердан,
дар от небето, и памет,
вятър, небе и луна,
слънце и росни ливади;
обич и дом, и дете,
майка, баща и Родина,
плясък на синьо море,
брод - през реката да мина....
Дните са тъмна вода,
влачат покой и забрава...
всичко оставят назад -
болка, обида и врява.
© Кети Рашева Всички права запазени