19.02.2006 г., 19:08 ч.

БРОДНИЦА 

  Поезия
759 0 9

Бродница

От покрива на селската къщурка
източва пролетта в капчука,
забравени,последни снегове
изпраща ги в далечното море.

И ручеят планински всред гората
от слънцето блещука във позлата,
прелива в буйно-свежи водопади,
цъфтят наблизо дряновете млади.

Развява вятър топлите ухания,
пробуждат се задремали желания.
Доскорошната снежна перелина,
разтапя се във пролетна картина.

Възторжена симфония засвири,
надпяват се вечерни самодиви.
В такава нощ съм в лилаво тъй нежна,
в такава нощ съм бродница копнежна.

 

 

© Милена Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??