10.11.2023 г., 12:23 ч.

Бррр! 

  Поезия » Гражданска
283 0 0

Вкъщи днес хабер пристигна:

,,Платете данък за колата!".

Вчера ВиК-а изригна:

,,Я платете си водата!".

 

Онзи ден и EVN-a

каза: ,,Плащайте си парно!"

и дори чак от Виена

с тока смятат го сумарно.

 

След ден очаквам общината

пък за сметта да ме загрей.

Такива са сега нещата –

редовно плащай и живей!

 

На всеки бих платил веднага.

Може да изпитам кеф!

Е, плащането се отлага-

в джоба нямам даже лев.

 

Работя, че и всекидневно.

Ще кажете – парите бол!

Повярвайте, аз ежедневно

карам я на хляб и сол.

 

Стандартът малко ми е малък,

а, сметките ми са големи.

В очите ви изглеждам жалък,

но вие също сте серсеми!

 

Не се ли разбунтуваме,

не кажем: ,,Стига, баста!",

на монополи ще слугуваме,

най-долна ще сме каста!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??