22.06.2021 г., 13:22 ч.

Буден сън 

  Поезия
336 4 10

Сънувах. Беше странен свят без граници,

от огъня на лято нарисуван,

сред  който – полунощни, бледи странници,

се търсехме, за случване  жадувано.

 

Ръцете си протягахме над бездните

от опитности, болка, недоверие

и нишки ни изплитаха неземните

радетели за обич и спасение.

 

Докосвахме се. Бавно разширявахме

пределите на крехкото усещане

за близост и единство. И забравяхме,

че някога и  някого сме срещали.

 

А сън ли е? Или се търсим истински?

В морета от житейска безсърдечност,

с любов пак бродят двама древни скитници,

родени  за една секунда вечност.

 

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??