Истина ли е това
Не успявам никога да разбера
Истина ли е
Че твоят поглед ме пречупва
През призмата на твоята душа
Или е истина че аз
Пречупвам всичко
излязло
От твоята уста
В опит да намеря
Капчица любов
Взаимност и от твоята страна
Наречи ме изкривена
Но ако за туй виновен си е твоят поглед
Открехната оставям си душевната врата
Ако пък съм аз човека
Който чупи
Чупи
И пречупва
И разбива
И накъсва
И съдира
И разкъсва
И довършва
Без грам милостиня
Наивност ако ме надвива
Почни и ти да чупиш
Да чупиш
И съдираш
Да разкъсваш
Да обираш
След това
каквото е останало
От моята душа
Покажи ми пътя
Откъде да мина
Искам да се добера
до твоя оазис
Но и сама ще го създам
Ако се налага
Ако в твоята душа
Шири се пустиня