16.10.2019 г., 8:09 ч.

Бум 

  Поезия » Хумористична
490 0 2

Затрака влака за Слънчака.

Петима чакат Петко в мрака.

Пристигна Петко с котарака.

Провикна се, развя байрака:

Напред, народе! Юруш! Влака

днес да превземем, че в Слънчака

с рояк аверки идва Кака.

Ще хапнем, пийнем, а в клонака

ще ни попеят кос и сврака.

След нощно къпане, в бивака

ще спим до късно с баджанака.

Ще има мръвка за котака

и мачка да го мачка яка.

Масажи, фитнес, на матрака

ще се потим на воля с Кака.

И карти ще редим с ортака,

а в мола джоба ни ще цака

моделка стройна, дългокрака.

Затуй сега ви давам знака:

Напред! На абордаж! В атака!

 

Дордето каже тази реч юнака,

народът се качи и тръгна влака.

Остана Петко сам с мерака.

Без да протака, за Слънчака

замина весел котарака.

 

Бум-шака!

 

 

14.10.2019

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??