Потъват кръстове - близнаци
в *морето - най-голямото събитие
на пейката поседнал гледа Фотев
запалва си цигара и с очи ме пита:
“Какво направихте? Къде съм?”
И отшумяват ветрове-събития
пристигат нови интересни хора
по своему обичат те морето
и обичат се
пристигат и отиват си
зазидани във своите кристални крепости
а Фотев и морето,
аз и другите
на този бряг оставаме
и съзерцаваме,
не питаме
във края на април
сезонът на мечтите е
и продължава до ноември чак.
———
*”Морето - най-голямото събитие” - Христо Фотев
© Петър Димитров Всички права запазени