Бургас е град на нежните лирици,
на плажа, гларусите, любовта,
на морските оркестри и певици,
възпявайки морето и брега.
Пенсионери в морската градина
се връщат в спомени от младостта,
набързо минала, необратима.
Тук среща влюбените вечерта.
На кея мятат въдици рибари
и вадят сръчно улова богат,
разказват от живота случки стари
и пият в кръчмите, не знаят глад.
Оглежда се тук слънцето в морето,
с вълни пенливи, с бриза в резонанс.
Това е кътчето в света, където
на хоризонта бисер е Бургас.
Звездите нощем по водите плуват,
луната пък танцува без компас.
На корабите сякаш се любуват
и чезнат със зорницата в захлас.
Летовниците вечно са в омая,
от въздуха съм във възторг и аз.
Пред пясъчния, морски бряг немея.
Обичам те, обичам те, Бургас!
© Силвия Милева Всички права запазени