Oct 8, 2024, 2:50 PM

Бургас 

  Poetry
90 1 2

Бургас е град на нежните лирици,

на плажа, гларусите, любовта,

на морските оркестри и певици,

възпявайки морето и брега.

 

Пенсионери в морската градина

се връщат в спомени от младостта,

набързо минала, необратима.

Тук среща влюбените вечерта.

 

На кея мятат въдици рибари

и вадят сръчно улова богат,

разказват от живота случки стари

и пият в кръчмите, не знаят глад.

 

Оглежда се тук слънцето в морето,

с вълни пенливи, с бриза в резонанс.

Това е кътчето в света, където

на хоризонта бисер е Бургас.

 

Звездите нощем по водите плуват,

луната пък танцува без компас.

На корабите сякаш се любуват

и чезнат със зорницата в захлас.

 

Летовниците вечно са в омая,

от въздуха съм във възторг и аз.

Пред пясъчния, морски бряг немея.

Обичам те, обичам те, Бургас!

 

 

© Силвия Милева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??