1.05.2018 г., 16:36 ч.

Буря 

  Поезия » Любовна
372 2 2

Преди дъжд ме обичай! 

Не затваряй прозореца! 
Виж как слиза небето 
натежало, оловно и бременно.
И току ще стовари  
тялото си върху ни.. 
Изпълни тази паст 
на душата ми жадна 
със светкавични мълнии! 
Волтовата дъга е мираж
и спасение. 
Нека гръм ни разтърси! 
Да ни разполови! 
Нека тегне у нас този грохот 
с години!
Ще е си тръгне дъждът, 
а след него - и ти, 
но сега 
като дъжд преди дъжд 
ме обичай!

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много красив изказ!
  • Пишеш невероятно, Меги!! Всеки път оставам без думи!!
    Аплодисменти!!
Предложения
: ??:??