25.04.2008 г., 6:48 ч.

Буря 

  Поезия » Друга
483 0 8
Дъждът отпи засъхналата нива.
Вятърът закашля се сърдит.
Влагата на любовта изстиваща
от ревността на полъха се скри...

Закрещяха птици възмутено.
Страх нахлу във техните гнезда
и загърна с плаща, до студено,
стоплените с обичта яйца...

Облаци завиваха звездите.
Сенките танцуваха в екстаз.
Тишината бе изплашен зрител,
претопен във лавата от страст.

Спомени - разхвърляни листа
ще лежат смълчани. Без съмнение.
Бурята успешно разигра
едно среднощно, страшно представление.




© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??