Apr 25, 2008, 6:48 AM

Буря 

  Poetry » Other
523 0 8
Дъждът отпи засъхналата нива.
Вятърът закашля се сърдит.
Влагата на любовта изстиваща
от ревността на полъха се скри...

Закрещяха птици възмутено.
Страх нахлу във техните гнезда
и загърна с плаща, до студено,
стоплените с обичта яйца...

Облаци завиваха звездите.
Сенките танцуваха в екстаз.
Тишината бе изплашен зрител,
претопен във лавата от страст.

Спомени - разхвърляни листа
ще лежат смълчани. Без съмнение.
Бурята успешно разигра
едно среднощно, страшно представление.




© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??