28.10.2008 г., 22:16 ч.

Бушуващи чувства 

  Поезия » Друга
434 0 0


Чу се вън как той се смее 
и гледа там, където е безкрайно, 
а луната плахо, бледо грее, 
пак тихо стана, но нетрайно. 

Отвътре силен гняв го изяжда, 
нервите му мъчително разяжда
и болка силна се поражда. 

Навън бе толкова тихо, 
призрачно, мрачно, хем ясно. 
И небето гледа го открито, 
макар че гледа той него бясно. 

Бавно сипеха се мъртвите листи 
и вятърът пееше странни песни, 
бушуваха чувства силни, човечни, 
и болка и гняв оставаха вечни. 

Плахо обърна се той и погледна, 
сълза се стече по устните една, 
сблъсък на чувства отвътре дереше, 
мълчеше, но в себе си тайно стенеше. 

Къде изчезна тази радост пияна, 
когато те танцуваха двама, 
но трябваше гняв да настъпи, 
да разруши чувствата им скъпи. 

И пак чу се как той се смее, 
и пак сълза по бузите се лее, 
и пак само луната грее, 
нямаше я там тя да пее.

© Роси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??