9.08.2007 г., 15:12 ч.

Бяг 

  Поезия » Философска
1469 0 7

Бяг

Забързано сърце, тупти, тупти, ще хвръкне,

забързани летящи думи, прелитат в слепота,

забързани идеи, цели недостижими,

къде съм хукнал бясно през глава?

Забързан вятърът запява есенната песен,

забързани отлитат птиците на юг,

забързани вълните бият се в морето,

забързани да стигнат бряг златист.

Забързан вдишвам въздух и побягвам напосоки,

забързан пот облива ме и сол,

забързани нозе снага безумна носят,

забързан поря въздуха безспир.

Забързаните чувства, загубени в нощта,

забързани отнасят всеки миг на радост,

забързани ръце забърсват сълзи тежки,

забързана остава празната душа.

- О, ти къде така си тръгнал, бягаш от полуда?

От скуката не ще успееш отлети,

оплела те е в свойта паяжина сива,

а самотата ще е твоя вечен мир.


Мартин

08.08.2007

© Мартин Аргиров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??