20.06.2017 г., 11:50 ч.

Бягство 

  Поезия » Друга
293 0 1

БЯГСТВО

 

 

Днес вътре в мен посрещнах аз прелом,

който прокуди заблудата от моя дом.

 

В мисли омотан по нечий чужд далечен блян,

осъзнах, че да забравя себе си е срам.

 

С усета за липса на живец,

сякаш чувствах лъч, ала бях слепец.

 

Днес да забърша себе си от прах посмях

и надникнах в храма си сред руини и грях.

Там красивата лъжа посях

и в лутането свое вечен аз живях.

 

Но днес в огледален блясък се родих

и Духа си в пясък открито скрих.

 

От себе си със трясък

се изтръгнах

и с невидим тласък

към Всемира се разгърнах.

 

 

29.I.2011
Камен Тодоров ©

© Камен Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Е, героят ти, е постигнал най-трудното, не само да се погледне отстрани, но и да се види и коригира, за да постигне вътрешен мир.
Предложения
: ??:??