4.09.2007 г., 13:08 ч.

Бях ли? 

  Поезия
530 0 1
Бях ли?

Бях ли някога за тебе нещо,
което никога не беше там?
Бях ли въздишката ти свята и човешка,
творение от лед, от искри и плам?

Бях ли затишието нежно
на пролетен дъждец?
Бях ли уханието свежо
на летен, неуловим ветрец?

Бях ли тази, за която
с трепети се будиш нощем?
Бях ли отделената птица от ято,
която за сънищата ти копнее още?

Бях ли творението, рисувано, в ръцете ти?
Бях ли хала на хилядите ветрове?
Бях ли онази прашинка във сърцето ти,
която не напраши паралелните ти светове?

Бях ли някоя в живота ти?
Бях ли малка част от твоя ден?
Бях ли усмивката или бях хомота му?
Бях ли някоя, че да ме имаш в своя плен?

Бях... сега не съм... Усмивка или мъничка тъга.
Изчезнали следи от нечий сън...
Топлина или пак е свята самота...

Бях ли нещото за теб?
Онова, дето го обичаше.
Бях ли огън, бях ли лед?
Ти ли беше този, който се заричаше?
***

© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??