На татко
Бях птица в съня ти.
Така ми разказа.
И си ме учил как да летя.
И каза,
че не знаеш какво означава
да ме учиш да политам
и кацам сама.
Означава, че вече готов си
да ме пуснеш да тръгна,
през живота да мина
с волни криле.
И, когато задава се буря,
да мога да спирам
без да ранявам свойто сърце.
Но и знаеш, нали?
Че животът не дава време за кацане.
Връхлита те бързо и падаш.
Но обещавам да ставам
и изправена пак да политам,
за да си горд,
че въпреки всичко съм останала птица.
И понякога, знай,
ще кацам на твоето рамо.
И ще се сгушвам в дланта ти,
когато боли.
Но ще бъда усмихната -
и това обещавам,
а ти обещай,
когато пак ме видиш в съня си,
да си птица и ти.
© Ана Всички права запазени