14.12.2010 г., 15:44 ч.

Бяла красавица 

  Поезия » Пейзажна
813 0 10

Виж тази красавица, в бяло облечена,
как ефирно танцува, рисува картини.
И в играта си детска, така увлечена,
преминава шосета, полета, градини.

Виж тази красавица, с рокля сатенена,
с какъв блясък те гледа в очите.
Тези десет месеца била е забравена,
а сега покорява на длъж висините.

Виж тази красавица, привидно ледена,
как стопля те, в този Коледен ден.
И макар за няколко месеца, временна,
оставя красиви спомени у теб и у мен.

© Даниела Илчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??