БЯЛА МАГИЯ
Куршумена вода, мълчано биле,
пред изгрева - с усмихнати очи.
В ръцете восъчно крило от пиле.
Филиз маслинен, но да не горчи.
Сълзи за обич, в тъмното набрани,
по мократа възглавка призори.
И мъжка риза, във роса изпрана,
на слънце върху шипка да гори.
След седем дни повтаряш ритуала.
За думите ли питаш - тях крадеш!
И знай, че след магията ми бяла
от обич няма да се отървеш!
© Мария Панайотова Всички права запазени