13.04.2010 г., 10:32 ч.

Бяла песен 

  Поезия » Бели стихове
1267 1 14

 

 

Като бяла,

невинна надежда,

Бяла пролет

връхлита света!

Бели облаци -

бели въздишки,

се надбягват

със бели ята!

 

Бели ручеи -

бели артерии

на земята

във черната плът,

пак преливат

живота извечен...

Бели стихове

в бяло звънят!

 

С позабравена

тръпка предишна -

бяла истина

в черния двор,

бяла булка

е старата вишна,

чудна лира

е нейният ствол!

 

И от всяко цветче,

снежнобяло,

се отронва

един нежен стих -

дар безценен

за южния вятър -

своеволния

неин жених!

 

Бяла Пролет,

но в себе си крие

върху вишневи,

бели крила,

зад невинното

призрачно бяло

невидимата

цветна дъга!

 

Не заспивай

сред вишнево бяло,

прегърни

многоцветния свят,

Синемора

изпивай изцяло -

на надеждата

родният брат!

 

Нагази

сред пожари червени!

Превъзмогнеш ли

земната плът,

нажежени -

до „бялото” вени

ще те върнат

на верния път!

 

И когато,

пречистен до бяло,

като вишна

светът разцъфти,

знай -

започва се ново начало -

и началото

пак ще си Ти!

© Ваня Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??