26.12.2007 г., 12:59 ч.

Бяла зима 

  Поезия » За деца
3166 0 2

Бяла зима

 

Дойде зимата засмяна

с бяла пухкава премяна.

И нали си е чистница

тази бяла хубавица,

бързо, бързо се разшета

по горички и полета.

Метна върху тях дантели,

китеници, черги бели -

да са чисти и красиви.

А дечицата щастливи,

щом излязат на игри

със хвъркатите шейни,

да приличат на цветя

върху бяла пелена.

Чудна зима-хубавица,

смее се, с децата тича.

Щипва бузки и нослета

на немирните хлапета.

Кани всички от душа

в най-голямата шейна.

Ех, че щура веселба!

Бяла зима е дошла.

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??