6.04.2024 г., 17:59 ч.

Бялата лястовица 

  Поезия » Философска, Гражданска
96 1 1

                                  Бялата лястовица

 

 

 

Една малка бяла птица, лястовица

носи на хората вяра и надежда една.

За здраве, щастие и късмет отнякога,

вярват хората че е от Бог пратеничка!

 

И молят се да я видят те и техните деца,

да излекува болните, поверието отнякога.

Една малка птичка, една мечта за хората,

за по-добро, да им донесе радост а не тъга!

 

Литва тя далече по градове и села,

една вяра голяма и надеждата им е тя.

Малка птичка, бяла чистота на крила,

една надежда за добро между хората.

 

Вярват хората, търсят малка бяла птица

и за добро и лошо мечтаят да я срещнат.

Все поглеждат по дворове, къщи и жица,

с радост от душа и сърце ще я посрещнат!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??