6.04.2017 г., 14:28 ч.

Бяло стихотворение 

  Поезия
403 2 10


Април е бял като саван,
април блести обезкървено.
Кръвта попива като дан
в пръстта. И става съвършена.

 

Смъртта е нежният палач,
орисан да извърши чудо.
Каквото ражда се от плач,
ще зрее с фанатична лудост.

 

Валят картечни дъждове.
Април е бял като молитва.
Дали последният човек
ще може обич да изпитва?

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??