3.02.2023 г., 7:26 ч.

Бъдеща ситуация 

  Поезия » Хумористична
164 0 0

,,Дядо, ти недей ме спира!

Ще напазарувам сам!

Вече съм голям и знам:

Тебе – водка, мене – бира!"

 

Продавачът стекче бира

ми подава мълчешком,

водка в джоба ми навира.

Тръгвам аз почти бегом.

 

А пък дядо ме посреща –

нещо май е загорял,

щом на прага ме пресреща,

цял от радост засиял.

 

Тъй ще пийнем ние двама:

водка – той, а бира – аз.

По-набързо, време няма!

Трябва пак да влизам в час!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??