13.10.2007 г., 15:21 ч.

Бъди различен 

  Поезия
1265 0 7

Усещаш как като море те поглъща тълпата,
виждаш само хора, робуващи на суетата,
толкова лица с фалшиви усмивки гримирани
и чуваш само думи, до болка клиширани.
Толкова малко хора с топли сърца,
а не просто фигурите от тази същата тълпа,
търси не само сивите същества,
а хората с истински усмихнати лица.
Не просто съществувай, а живей,
бъди като дървото - гори, а не тлей,
различавай се от другите, не бъди като тях,
дори да предизвикваш престорения им смях.
Надсмивай се над другите и тяхната съдба,
победи ги с усмивка, пълна с топлота,
погледни нагоре, виж небето,
но виж го не с очите, а със сърцето.

© Зори Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??