26.07.2020 г., 20:55 ч.  

Бъди щастлива, мила Блага !!! 

  Поезия
409 1 0

Принцесо  малка, лъчезарна и засмяна,
ти си ни, слънчице, радост голяма,
с късмет щастлив Бог нека те благослови,
усмихнато небе над теб
винаги да блести.
Със светли истини живота си да градиш,
на облаците тъмните капани да победиш,
камбанено щастие в дните твои да грее,
любов и доброта звънко в сърцето да пее.
Знай, дори понякога и нелогично да горчи,
животът е усилие, което си струва винаги,
ортак на криво огледало никога да не ставаш,
любовта си в заем на суетата да не даваш.
Така както след всяка нощ, нов ден се ражда,
и тъмнината отново в светлина се преражда,
така и в нашата човешка, древна, земна съдба,
се редуват слънце след дъжд, радост след тъга.
Не се предавай никога, победно и високо лети,
вълшебната врата на рая земен ти отключи,
и не забравяй, себе си докрай бъди, и помни,
само с криле от слънце към щастието се лети.




 


 


 

© Кръстина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??