28.11.2019 г., 16:04 ч.

Бъдни вечер 

  Поезия » Гражданска
482 2 0

БЪДНИ ВЕЧЕР


Тиха нощ! Звездите светят
ярко в небосвода! Свята нощ!
Нощ на празнични надежди!
Бог се ражда тази нощ!!

И така било е от веки веков!
Тази нощ празнуваме рождение!
Бог се ражда! Той се ражда във
душите, той се ражда за добро!

За да има всеки вяра и надежда,
за да носи Бога във душата!
За да бъдем хората добри,
за да има много светлини!

Бог се ражда и във моята Родина!
Тази нощ възкръсва тя за нов живот!
Тя възкръсва със Христос!
Във душите ни човешки храм да има!

Бог се ражда, Коледо! Бога на доброто!
Нека в Бъдника лошото да изгори!
Боговица щом разчупим, Бог да
я благослови и да има светли дни!

Бог се ражда тази нощ! Тиха нощ,
свята нощ, нощ на тайнства, нощ
на чудеса! И вещаят ни звездите,
че ще има всеки светли дни!

Боговицата, приятели, на много
къшеи я разчупете! Нека всеки
къшей да си вземе, тя е тази нощ
от божий син благословена!

Къщата с тамян Вий прекадете,
Бъдника в огнище да гори,
Боговица и късмет за всеки
на трапезата да има!

Тиха нощ, свята нощ, нощ на чудеса!
Българската Коледа е тя! От сега
до памтивека във Родината
ще има само светлина!

Николина Ники Чакърова

 

© Николина ники Чакърова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??