3.02.2012 г., 19:51 ч.

Бъдни вечер 

  Поезия » Друга
500 0 1

В тази тиха, свята нощ

сълзи роня цяла нощ.

С поглед търся тебе аз

и зова те всеки час.

 

Гледам все към висините,

шепна тихо на звездите.

Кой ще чуе ме в тъмата,

кой ще стопли ми душата?...

 

Ще празнувам аз сама

„Бъдни вечер” във нощта.

Челяд нямам днес при мен,

но пък Ти си все до мен.

 

Дай ми сили, Боже мой!

Просветли ми Ти душата!

Утвърди ме в любовта си,

подкрепи ме във тъгата!...

© Катерина Пиринска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??