29.02.2016 г., 18:23 ч.  

Българийо 

  Поезия » Оди и поеми
353 0 2

Българийо велика,

що хубава си ти!

С многобройни планини

обвити са твоите земи.

На Балкана кървища проляти,

а в земята гният хиляди тела.

Нито бедни, ни богати,

щом за нас си ти една.

С чест и слава ти прослави

наши воини и чеда.

Мила си, Българийо велика!

Мила си на нас и на врага.

Че не успяха турци да те имат,

защото бранихме си ний честта.

Израснахме, Българийо, със сила,

чест и доброта!

Вий борци научихте ни

да пазим нашата земя.

Дето с болка, мъка и олово

бранили сте син и дъщеря!

© Памела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много дълго чаках за одобрение, за това го пуснах два пъти :D
  • Страшничко..., как успя да го публикуваш два пъти се чудя...Похвален е ентусиазмът, но който е поставил оценката, се е пошегувал.
Предложения
: ??:??